sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Olen suomalainen!

Niin. Kuten varmaan moni muukin viimeset viikot, olen minäkin seuraillut jääkiekon MM-kisoja :D Ja täytyy sanoa, että tämän päiväinen ottelu USA - Suomi oli kyllä täysi pettymys! Eilinen Kanada ottelukin meni paljon paremmin vaikka siitäkin tuli häviö o:
Tänään näytti Leijonilla olevan kiekko hukassa jos hienosti asiani ilmaisen. Eiliseen asti oli kaikki pelit voitettu 1-0 pelillä ja se linja olisi saanut jatkua pidempääkin :D

Mutta toisiin asioihin. 

Silloin viimeksi kirjoitin siitä kuinka olen aloittanut lenkkeilyn. Ja voin ylpeänä ilmoittaa, että olen jatkanu sitä xD *aplodit* En ite olis uskonu, että jaksaisin näinkin aktiivisesti käydä mutta parempi vain :D Pari päivää on pitänyt kyllä huilua jättämällä lenkkeily väliin, koska liikuntatunneilla on parina viime kertana ollut lihaskunnon kohentamisa ja voitte varmaan arvata kuinka kipeät jalat on :D Minullakin varsinkin reidet ja pohkeet ovat kipeänä kun meillä perjantaina oli kuntonyrkkeilyä x) Se oli kivaa, mutta tätä lihasten kipeytymistä vihaan eniten. 


Huomasin tuossa, että on vähän päälle 2 vko vielä koulua, jonka jälkeen alkaa ..... KESÄLOMA \o/ Ahh! Tätä olen odottanut :D Sen takia (josta olen monet kerrat maininnut) ... nimittäin Animecon lähestyy yhtä nopeasti kuin tuo lomakin (: 
Olisin kesän viettänyt kesätöissä, mikäli niitä olisin saanu mutta nyt näyttääpi siltä ettei niitä tule tänä kesänä saamaan /: Harmi sinänsä, olisin nimittäin palkkarahoistani saanut maksettua vuokran mutta täytyy turvautua jos sossulta saisi pientä avustusta :D 
Torstaina kävin sieltä hakemassa tarvittavat hakemukset ja nyt pitää tarvittavat paperit hankkia sinne. Mutta ei siitä sen enempää ~


Torstaina minulla oli myös liukkaankelinrataharjoitus :D Mukana oli myös toinen oppilas opettajan  ja minun lisäksi. Hän ajeli Lievestuorelle ja harjoitteli näitä liukkaankelinratoja ensin. Kun saavuimme radalle kokoonnuimme ensin erään toimiston pihaan (radalla oli yhtä aikaa 5 eri autokoulun oppilaat ja opettajat, meitä oli siellä ehkä 10 ihmistä yhteensä) ja meille kerrottiin miten homma toimii (siinä välissä rata kasteltiin vaikka siellä jo valmiiksi tihutti vettä), jonka jälkeen palasimme autoihin ja aloitimme rataharjoittelun.
Ekana harjoituksena oli ajaa pätkä suoraa rataa (märkää asfalttia) 60km/h ja jarruttaa heti kun tulimme merkkien (tötsien) kohdalle. Ja katsoimme sitten kuinka pitkä jarrutusmatka siitä tuli. Tätä teimme muutaman kerran, kunnes siirryttiin pienempään nopeuteen.. Olisikohan se ollut 45km/h :D Jarrutusmatka lyheni huomattavasti x)
Hetken tuota tehtyämme siirryimme seuraavaan harjoitukseen. Jossa sama homma jatkui mutta tällä kertaa siirryimme pätkään missä oli koko matka sitä liukasta materiaalia :D Siinä samat nopeudet ja paljon pidemmät jarrutusmatkat + keskivaiheilla oli sellasia muovisia läpysköitä ns. "hirviä" joita piti sitten yrittää väistää xD Onnistuin itse siinä aika hyvin ja hirvet säästyivät :D Jeii!
Toisenlaisessa harjoituksessa oli tätä samaa liukasta rataa mutta tällä kertaa kurvissa :D Oli tarkoitus pitää oma kaista hallussa kovassa (60km/h) vauhdissa ja se meni hyvin omasta mielestä, kyllä opettajaltakin tuli kehuja miten hyvin osaa hallita autoa =)
Sitäkin mentiin pari kertaa kunnes mukaan tuli käsijarru. Vauhtiin kun päästii ja ajettiin kurvin läpi, opettaja keskellä sitä kurvia vetäsee käsijarrun pohjaan jolloin oli nopeasti ohjattava auto ensin vastakkaiseen suuntaan ja yhtä nopeasti takaisin oikeaan suuntaan! Se oli kivaa xD Ja toinen oppilas sai auton kierrähtämään auton 360 astetta :'D Oli aika jännä kokemus olla siellä takapenkillä ja vain istua & katsoa kun toinen ajaa XD Mutta kuski "huusi" enemmän kuin minä, joka tuskin edes pihahdinkaan :D


Radalla oltiin 1½h ja siihen päälle ajettiin ½h ajomatkat sinne ja takaisin autokoululle. Eli päälle 2h oltiin sillä matkalla. Tarkentaakseni vielä, lähdimme radalle siis 8 aikaan aamulla, joten menin autokoululta suoraan kouluun ja voin sanoa etten ole koskaan polkenut pyörällä niin lujaa xD Poljin nopeaa koska uskoin, että olisin ehtinyt koululle syömään mutta ei.. jouduin odottamaan siihen asti kunnes koulu loppuu .. MUTTA lucky me! Koulu loppuikin silloin aikasemmin ja pääsin kotia syömään \o/




Tänään, kuten varmaan kaikki tietävätkin, oli äitienpäivä ♥ Muistittehan äitejänne jollain tapaa? (: Itse ostin äidilleni sellaisen ruusuruukun, valkoisen värisen ^^ Yksittäisiä ruusuja heillä ei ollut ollenkaan ja muutenkin tuollainen ruukku oli hienompi (:
Päivällä menin äitini kanssa käymään mummin & papan luona, söimme siellä kakkua ja kuten aina, se oli todella hyvää! ;D Kuten varmaan kaikkien mummien tekemät kakut aina ovat.




Muuta en keksi tähän nyt kirjoittaa! 
Toivokaamme, että huomenna Suomi - Kazakstan pelissä tulee voitto kotiin \o/


Seuraavaan kertaan ~




Tunnelman luomiseksi, Vesku Jokinen & Sundin Pojat - Olen suomalainen 



2 kommenttia:

  1. Muista wenytellä! Auttaa yllättävän paljon tuohon kipeytymiseen, jos kerkiäis joka ilta tekemään semmoset 30 sekunnin venytykset. Ainakin ite huomaan kyllä, jos on ratsastuksen jälkeen jäänyt etu-, taka- ja sisäreidet ym. venyttelemättä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, liikkatunneilla on meillä onneks kunnon venyttelyt joka kerta, mikä auttaa asiaa (:
      Kyllähän nuo pakostikin tulee kipeäksi jos kunnolla tekee jotain nyrkkeilyäkin esim. tai ratsastaa :D Siitäkin on kokemusta! x)

      Poista